Extended Reality

Passende AR en VR oplossingen.
AR of VR3D visuals

De kracht van XR

StudioXR beheerst de technologie achter XR, wat staat voor Extended Reality, de verzamelterm voor AR, MR en VR. We bedenken, bouwen en implementeren mooie, slimme en vooral effectieve oplossingen voor educatie, trainingen en sales. Of het nu gaat om 3D rendering, animatie of interactieve toepassingen zoals onze AR en VR apps en het online VR platform ‘Innoverse’. Voor elke vraag zoeken wij een passend product!

Omdat elk bedrijf anders werkt gaan we graag met je in gesprek om te weten hoe XR succesvol kan worden toegepast. Is het product technisch van aard? Dan is de kans groot dat deze vanuit ontwerp en engineering al in 3D is opgebouwd. Een ideaal en duurzaam uitgangspunt voor hergebruik in een XR toepassing. Of het nu gaat om interactieve 3D configurators, AR product sales apps, online VR trainingen, virtuele beurzen of traditionele 3D visualisaties. De virtuele versie van je product heeft grote waarde en bij elke vraag vinden wij het juiste product!

Efficiënt

Flexibel

Intuïtief

Analytisch

Toegankelijk

Veilig

Augmented, Mixed of Virtual Reality. Voor elke vraag een slimme oplossing.

Augmented Reality

Met Augmented Reality (AR) verbinden wij onze virtuele 3D content aan de bestaande wereld. Zo adopteert het de schaal van de omgeving en is daarmee in staat om oppervlakten en aantallen te berekenen. In combinatie de virtuele, interactieve 3D projectie in je eigen situatie ontstaat een mooi en krachtig medium wat geschikt is voor sales, product configuratie, training, manuals en remote service.

Virtual Reality

Virtual Reality (VR) geeft je de beleving in een andere wereld te zijn. Het kan elk denkbare omgeving zijn, nagebootst of bedacht. Vanuit een persoonlijke of juist gedeelde ervaring stap je erin, via mobile, computer of vr-bril. Het ultieme medium voor prototyping, simulaties, risicovrije personeelstrainingen of product showcasing, bijvoorbeeld op een (virtuele) beurs.

Expertise

One Stop Shop. We houden graag grip op de materie door onze producten van A tot Z in huis te ontwikkelen. Wij bedenken, ontwerpen en ontwikkelen. Ons team bestaat uit een gebalanceerde mix van technici, designers en creatievelingen. Dit stelt ons in staat de mooiste, beste virtuele oplossingen te maken.

Onze XR oplossingen bieden je bedrijfsprocessen toegevoegde waarde! Door het 3D virtualiseren van je product, de digital twin, ontstaan veelzijdige toepassingen voor trainingen en sales. Daarbij kan een compleet digitale omgeving of een 3D digitale laag over de werkelijkheid de verschijningsvorm zijn. Op de achtergrond kunnen intelligente processen en koppelingen naar je omgeving het verschil maken. Denk aan de oplossingen voor:

  • Onboarding en training van personeel
  • Onderhoud & support
  • Configuratie, handleiding en verkoop

Nodig ons uit voor een brainstorm van een ochtend of middag en je kent alle ins en outs voor je vraagstuk.

Brainstorm

De start van elk project; het idee als rode draad vin de vorming van het 3D product. Samen onderzoeken wij de mogelijkheden passend bij je vraag. Soms is er een standaard oplossing beschikbaar, of vergt het een unieke benadering.

UI/UX Design

Achter een goed interactief product schuilt een slim bedacht design voor de interface en experience. Van achtergrond tot knop, van font tot responsive design, alle componenten zijn vormgegeven. Net als het scenario voor de meest logische experience.

3D modeling

Het 3D model, de basis van ons werk. Aangeleverd voor optimalisatie of door ons gebouwd. Eenmaal geschikt gemaakt voor presentatie is het de stuwende kracht achter al onze producten, van statisch beeld tot en met interactieve XR.

Staging

This is where the magic happens! Onze 3d-content wordt geetaleerd in de gewenste opzet met een aansprekende materialisatie en belichting. Vanuit deze stages maken wij onze treffende 3d visuals en interactieve experiences.

Developing

Wederom een magische fase, maar dan met nullen en enen. Hier komt de gebuiekrs experience tot leven door het koppelen en programmeren van 3D-content aan interactie. Geheel volgens het vooraf met de klant bepaalde ontwerp.

Deploying

Na de fase van development, testen en debugging is ons 3D product gereed voor gebruik. Of het nu gaat om app, web of stand-alone, we hebben ervaring met de meest gangbare platformen en database koppelingen aan systemen in je organisatie.