De Eterna Concept Auto

De Eterna Concept Car – In Samenwerking met TU/e

Door Sandra De Waard
Innovatie | StudioXR
09-11-2023

Een schone, duurzame toekomst

In een wereld waarin het iedere dag belangrijker wordt om te investeren in een schone toekomst, is een duurzame auto natuurlijk niet meer weg te denken. Dat dacht de TU/ecomotive in Eindhoven ook, toen zij begonnen met het ontwikkelen van de Eterna concept auto; een auto die langer zou leven dan welke andere auto dan ook.

Zuinig aan met bouwmaterialen

De Eterna bestaat uit een boven- en een onderkant die onafhankelijk van elkaar vervangen kunnen worden en daardoor de levensduur van de gebruikte onderdelen maximaal benut. Hoe? Simpel! Een auto gaat gemiddeld zo’n twintig jaar mee. Na die twintig jaar wordt de auto gesloopt, ook al is misschien nog niet alles daadwerkelijk “op” of versleten. Door de auto op te splitsen in een duurzaam frame en een aparte top, bespaar je behoorlijk wat bouwmaterialen als je na twee decennia slechts één deel hoeft te vervangen. En dat vonden we bij Innovam / StudioXR een mooi concept.

Toonaangevend in de Mobiliteitssector

Als begrip in de mobiliteitssector vinden wij het natuurlijk ontzettend belangrijk om te investeren in de toekomst van onze branche. De toekomst van morgen begint namelijk vandaag en een concept als Eterna past bijzonder goed in hoe wij die toekomst voor ons zien: schoon, duurzaam en innovatief, iets waar we het liefst zoveel mogelijk mensen en bedrijven mee bezig zien. Het concept van de Eterna is dan ook iets wat wereldwijd een nieuwe benchmark moet gaan zetten. Maar hoe praktisch (en duurzaam) is het om met 2 à 3 auto’s rond te reizen? Het antwoord: niet. En daar konden wij wel iets mee…

De Kracht van XR

Omdat we bij StudioXR gebruik maken van de nieuwste technieken omtrent AR/XR, konden we in samenwerking met de TU/e een app ontwikkelen waarin we de Eterna concept auto overal ter wereld kunnen laten zien, in elke denkbare omgeving. Het is natuurlijk mogelijk om dit haarfijn aan je uit te leggen, maar het is natuurlijk veel sprekender als je het zelf ervaart. Daarom kun je nu gratis de Eterna app downloaden voor jouw device. Klik op een van onderstaande links om aan de slag te gaan.

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

Steeds vaker zien we XR-platforms terug als een krachtige tool voor het vergroten van toegankelijkheid en het verbeteren van de levenskwaliteit. Vandaag vertellen we je graag meer over 5 manieren waarop XR dit doet.

Lees meer
Visie op Leren

Visie op Leren

We houden ons niet alleen bezig met XR. Zo heeft Sandra de Waard, onze Onderwijskundig Adviseur, samen met collega’s van Innovam onze visie op leren eens onder de loep genomen. Het resultaat? Lees snel verder…

Lees meer