Dual Clutch Gearbox AR VR App

5 Redenen om 3D Objecten te Gebruiken

Door Sandra De Waard
Innovatie | Media mbt XR | StudioXR
21-02-2024

Niet Alleen Voor Films en Games…

3D Animaties en objecten worden door veel mensen in een categorie voor entertainment geplaatst. Toch is het gebruik van digitale assets echt niet exclusief voor films of games. Ze zijn namelijk ook ontzettend goed voor het leuker, begrijpelijker en efficiënter maken van kennisoverdracht. Vandaag geven we je daarom een Top 5 van redenen waarom ook jij (in je bedrijf) gebruik zou moeten maken van 3D Assets om je boodschap over te brengen.

Interactie Met Complexe Concepten

3D-modellen bieden een interactieve manier om complexe concepten te visualiseren. Of het nu gaat om bouwtekeningen, elektrische schema’s, transmissies, of zelfs medische apparatuur, studenten kunnen deze modellen verkennen, roteren, inzoomen en onderdelen isoleren. Hierdoor worden abstracte concepten tastbaar en ontstaat er een dieper begrip. Ook zaken die normaal gesproken niet te zien zijn kunnen zichtbaar gemaakt worden. Denk aan exploded views, kleurlagen, spanning, temperatuur, etc.

Verbeterde Betrokkenheid

Het gebruik van 3D-modellen kan de betrokkenheid van leerlingen/studenten vergroten en hun motivatie verhogen. Interactieve en visueel aantrekkelijke inhoud sluit beter aan op de belevingswereld, waardoor het voor veel mensen makkelijker (en dus leuker) zal zijn om zich onder te dompelen in een bepaald onderwerp. Wees zelf eens eerlijk: kijk je liever naar een plaatje in een boek, of ben je liever praktisch bezig met verkennen?

Voorbereiden op de Toekomst

Het gebruik van 3D-modellen in het onderwijs bereidt leerlingen voor op een wereld waarin technologie een steeds prominentere rol speelt. Daarnaast kunnen leerlingen in het VO beter voorbereid een keuze maken voor hun vervolgopleiding en toekomstige carrière, omdat ze kennis kunnen maken met vakinhoudelijke onderwerpen, technieken en handelingen. Dit draagt ook direct bij aan het overbruggen van de kloof tussen bijvoorbeeld mbo-studenten en de praktische werkvloer.

Kleinere Financiële Impact voor Studenten

Door gebruik te maken van virtuele trainingsmiddelen kunnen studenten op termijn een deel van hun opleiding op afstand doen. Hierdoor kan er bespaart worden op zaken als huisvesting, reiskosten en andere dure investeringen die bij kunnen dragen aan bijvoorbeeld een studieschuld.

Veilig Oefenen

Door virtueel te trainen voorkom je bepaalde veiligheidsproblemen. Denk hierbij aan spanningsvrij maken van HV-systemen, of het werken met chirurgische- of medische apparatuur. Oefenen zonder risico is voor zowel de klant als de student een belangrijk aspect in het leren van een nieuwe vaardigheid.  Veilig werken en daarmee toch relevante praktijkervaring opdoen is nog nooit zo toegankelijk geweest.

Innovatieve Kennisoverdracht

Bij StudioXR zijn we altijd opzoek naar nieuwe uitdaging en manieren om kennisoverdracht zo leuk en krachtig mogelijk te maken. Dit doen we altijd samen met onze opdrachtgevers. Ben jij benieuwd hoe wij jouw leerproces een boost kunnen geven doormiddel van virtuele technieken?

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

3 super leuke AR-apps om mee te nemen op vakantie

3 super leuke AR-apps om mee te nemen op vakantie

Je gaat op vakantie en neemt mee… Je telefoon natuurlijk! Ook al bevind je je op een heerlijk rustig onbewoond eiland, je wilt natuurlijk altijd bereikbaar blijven. Bovendien is een telefoon tegenwoordig veel meer dan alleen een stuk techniek om doorheen te kletsen; het is de meest handzame tool om AR-applicaties mee te verkennen…

Lees meer
3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

Max Zuurhout is een van de jonge talenten die bij StudioXR zijn plek gevonden heeft. Zelfs toen het oorspronkelijke team nog Zwartlicht heette, was hij erbij; eerst als stagiair vanuit het Grafisch Lyceum Utrecht, nu als volwaardig 3D artist.

Lees meer