De Groene Studio van Innovam

Groen: De kleur van GAAN!

Door Sandra De Waard
Greenscreen Studio | StudioXR
30-03-2023

De “perfecte blend” gaat niet altijd over koffie. Zo hebben we het in dit geval over leren, of nog specifieker; Blended Learning. Sinds de Corona Crisis is de toevoeging van het digitale/virtuele onderwijs bijna niet meer weg te denken. Maar hoe faciliteer je eigenlijk een goede online presentatie? Het antwoord is simpel: geen enkele andere tool is zo breed inzetbaar als de GreenScreen Studio!

Oneindige mogelijkheden.

Wie kennis overdraagt doormiddel van Blended Learning, krijgt te maken met een nieuw assortiment tools dat gebruikt kan worden om dit type onderwijs vorm te geven. Waar het klassieke leren in een klaslokaal ooit leidend was, mixen we het tegenwoordig graag met een online of virtuele setting. Die virtuele setting vindt een prachtig onderkomen in een knal-groene ruimte: de GreenScreen Studio. Van hieruit zijn de mogelijkheden oneindig; Webinars, Virtual Classrooms, LIVE uitzendingen… stuk voor stuk hebben ze hun meerwaarde voor het overdragen van kennis en informatie bewezen.

Maar waarom eigenlijk?

Klassiek onderwijs is bijna altijd docent-gestuurd. Blended Learning verschuift dit middelpunt veel meer naar de student of deelnemer en de resultaten liegen er niet om. Natuurlijk snappen we dat een oude toolbox aanvullen met nieuwe gadgets altijd spannend is. Toch is de GreenScreen Studio een van de meest solide middelen om virtueel onderwijs te ondersteunen. Maar waarom zou je hier eigenlijk voor willen kiezen? De afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken gedaan naar de voordelen van digitaal onderwijs. Hoewel verschillende voordelen hierin het daglicht zagen, hebben we de drie belangrijkste redenen om Blended Learning toe te passen vanuit een GreenScreen Studio voor je op een rijtje gezet.

Inzicht in Prestaties.

Een goede assessment is cruciaal bij het monitoren van het leerproces. Dit geldt natuurlijk voor zowel studenten als voor leraren. Bereiken studenten hun doelen? Is de training of cursus wel effectief genoeg? Waar in klassiek onderwijs dit soort vraagstukken alleen met veel moeite en overweging onderzocht kunnen worden, bieden online leerplatforms bijna altijd analytische tools aan waarmee zowel studenten als docenten snel en gemakkelijk problemen kunnen opsporen en aanpakken. Uiteraard kun je vanuit een GreenScreen Studio makkelijk schakelen tussen allerlei werkvormen die deze monitoring omarmen.

Efficiënt onderwijs.

Leren op locatie is soms een must. Denk aan praktijksituaties waarin handelingen moeten worden uitgevoerd of waar gewerkt moet worden met specifiek gereedschap. Je kunt je voorstellen dat bij een bedrijf zoals bijvoorbeeld Innovam juist de praktijk centraal staat. Maar zelfs dit hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Virtuele oplossingen, gestuurd vanuit een AR of VR simulatie, bieden de mogelijkheid om bezig te zijn met praktijk, waar en wanneer een student maar wil. Gevaarlijke handelingen kunnen worden geoefend zonder de fysieke aanwezigheid van een trainer, slijtage-gevoelige onderdelen gaan langer mee en docenten kunnen hun tijd besteden aan het beantwoorden van doelgerichte vragen. Instructies kunnen worden opgenomen in een GreenScreen Studio om met behulp van digitale en virtuele assets net zo diep de stof in te duiken als in het echt. Natuurlijk zeggen we hiermee niet dat Digitaal/Virtueel onderwijs de grote vervanger is van leren op locatie, maar zoals de term “Blended” al aangeeft: als toevoeging op een regulier onderwijs pakket heb je al snel die Perfecte Blend te pakken en kun je lessen en trainingen een stuk efficiënter maken.

Leren op eigen tempo.

Elke student is uniek en iedereen leert op zijn of haar eigen manier. Blended Learning vanuit een GreenScreen Studio biedt uitkomst als we het hebben over maatwerk en gepersonaliseerd leren. Trainers en docenten kunnen makkelijk de lesinhoud, planners of deadlines aanpassen aan de behoeftes van de studenten. Studenten, op hun beurt, kunnen op hun eigen tempo doelgericht werken aan hun programma. Blended Learning bied meer vrijheid en tegelijkertijd meer grip op het leren. Interactieve kennisoverdracht en makkelijk te verteren blokken van studie materiaal zijn altijd en overal toegankelijk; waar en wanneer de student het beste leert.

Toegankelijk onderwijs voor iedereen; voor- en achter de schermen.

Toegankelijkheid is niet alleen belangrijk voor studenten. Ook voor trainers en zelfs voor ontwikkelaars is het cruciaal om makkelijk te kunnen schakelen. Die schakeling staat bij StudioXR centraal. We zijn er voor experts, maar zeker ook voor iedereen die pas net begonnen is (of nog wil beginnen) met het ontwikkelen van virtuele oplossingen. Van volledig ontzorgen tot het faciliteren van ruimtes; StudioXR staat voor je klaar. Ben je nog niet zeker over hoe en waar je moet beginnen? We helpen je graag verder met advies.

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

Max Zuurhout is een van de jonge talenten die bij StudioXR zijn plek gevonden heeft. Zelfs toen het oorspronkelijke team nog Zwartlicht heette, was hij erbij; eerst als stagiair vanuit het Grafisch Lyceum Utrecht, nu als volwaardig 3D artist.

Lees meer
De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

Steeds vaker zien we XR-platforms terug als een krachtige tool voor het vergroten van toegankelijkheid en het verbeteren van de levenskwaliteit. Vandaag vertellen we je graag meer over 5 manieren waarop XR dit doet.

Lees meer