timon aan het werk

Programmeren, Gamen en Sporten: Timon Nap

Door Sandra De Waard
Media mbt XR | Studios | StudioXR
04-07-2024

Nieuw talent!

RacecarVR Development Timon

Timon, 31, is een van de nieuwe talenten in het team van StudioXR. In 2017 studeerde hij af aan de Hogeschool van Amsterdam met een diploma Informatica en een specialisatie in Game Development, maar om hem “gewoon” een programmeur te noemen zou hem tekort doen. Timon houdt zich namelijk niet alleen bezig met code; hij zit ook aan de visuele kant, en die veelzijdigheid komt bij StudioXR goed te pas.

“Mijn passie voor game ontwikkeling ontdekte ik in 2004 al, toen ik erachter kwam dat je mods kon maken voor GTA Vice City. Ik vond de combinatie van iets visueel maken en daarna tot leven zien komen in de game echt ontzettend gaaf. Vandaag de dag is dat niet anders. Sterker nog; nu is het mijn werk!”

Timon Nap

Developer, StudioXR

Doelgericht werken

Een echte gamer dus, met niet alleen veel uren in gameplay, maar ook met kennis van hoe alles achter de schermen werkt. En dat is terug te zien in zijn dagelijkse bezigheden op de werkvloer. Timon neemt enorm veel kennis mee als het gaat over het praktisch en werkend maken van producten. Het moet nut hebben, aldus Timon, en iets toevoegen aan de beleving van de eindgebruiker.

“XR platforms zijn ontzettend tof en veelzijdig, maar het is makkelijk om te vergeten dat het uiteindelijk gewoon een stuk gereedschap is. In mijn werk vind ik het belangrijk om scherp te houden dat ondanks iets er misschien mooi uit ziet, het ook echt wel nut moet hebben.”  

Timon Nap

Developer, StudioXR

vr actie 2
Veelzijdig, voor- en achter de schermen

Timon heeft van zijn passie zijn werk kunnen maken, maar desondanks zien we hem niet alleen maar achter een beeldscherm zitten. In zij vrije tijd is hij een fanatiek krachttrainer en kun je hem regelmatig vinden in zijn home-gym. En is hij niet aan het sporten, dan zit hij het liefst met zijn vingers in de aarde. Een mooie balans dus, vinden wij; het beste van twee werelden.

“Vroeger kon ik uren en uren achter een beeldscherm verdwijnen om te gamen. Maar op een gegeven moment begon ik mij af te vragen waarom ik met mooi weer eigenlijk binnen zat. Mijn ouders hebben een grote tuin en ik merkte dat ik het eigenlijk veel leuker vond om daarin bezig te zijn. Het feit dat ik dat nu kan afwisselen tussen mijn werk en mijn privé leven is natuurlijk goud waard.”

Timon Nap

Developer, StudioXR

Samenwerking als sleutel tot succes

Het feit dat Timon graag iets doet voor anderen is geen verassing. Ondanks werken bij StudioXR soms heel erg niche is, is hij enorme team-player en werkt hij graag samen wanneer dat kan. Zo heeft hij bijvoorbeeld met Ruard Veerman gewerkt aan onze Virtual Cities project, en heeft hij recentelijk met Glen Comis gewerkt aan een VR-experience voor de Innovam Importeursdag.

“Ik werk in een fantastisch leuk team. Er is zoveel kennis beschikbaar en zoveel passie voor art, programmeren en auto’s. Het is moeilijk om je hier niet thuis te voelen.”  

Timon Nap

Developer, StudioXR

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

3 super leuke AR-apps om mee te nemen op vakantie

3 super leuke AR-apps om mee te nemen op vakantie

Je gaat op vakantie en neemt mee… Je telefoon natuurlijk! Ook al bevind je je op een heerlijk rustig onbewoond eiland, je wilt natuurlijk altijd bereikbaar blijven. Bovendien is een telefoon tegenwoordig veel meer dan alleen een stuk techniek om doorheen te kletsen; het is de meest handzame tool om AR-applicaties mee te verkennen…

Lees meer
3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

Max Zuurhout is een van de jonge talenten die bij StudioXR zijn plek gevonden heeft. Zelfs toen het oorspronkelijke team nog Zwartlicht heette, was hij erbij; eerst als stagiair vanuit het Grafisch Lyceum Utrecht, nu als volwaardig 3D artist.

Lees meer
De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

Steeds vaker zien we XR-platforms terug als een krachtige tool voor het vergroten van toegankelijkheid en het verbeteren van de levenskwaliteit. Vandaag vertellen we je graag meer over 5 manieren waarop XR dit doet.

Lees meer