sxr blog azur build glenn

Expert in Beeld: De Azure Build Pipeline

Door Sandra De Waard
Innovatie | Media mbt XR | StudioXR
17-08-2023

Zonder automatisering geen groei

Zonder automatisering geen groei. Zonder groei geen innovatie. Dat dacht Glenn Comis, een van StudioXR’s developers, toen hij zich realiseerde dat het groeiende team wel wat hulp kon gebruiken bij efficiënt en gestroomlijnd werken. Glenn is een 26-jarige Full-Stack Developer bij StudioXR en gespecialiseerd in Unity. Zijn passie ligt bij het creëren en ontwikkelen van XR-applicaties. Hierdoor is hij veel bezig met hoe het team efficiënter kan werken en met het automatiseren van diverse taken binnen zijn vakgebied.

Groeiende projecten

In 2023 is het team achter StudioXR behoorlijk uitgebreid. Een van de reden hierachter was dat er meer en vooral ook grotere projecten in ontwikkeling kwamen. Neem bijvoorbeeld Virtual Cities; ons online VR platform dat momenteel door de Gemeente Groningen wordt gebruikt, of onze recente Ecomotive AR app die we samen met de TU Eindhoven hebben gemaakt. Maar waar een team groeit en meer mensen toegang moeten hebben tot centrale informatie zonder zogenaamde doorgeef luiken, is het niet meer dan logisch dat communicatie gestroomlijnd moeten worden om fouten te voorkomen. Met de Azure Build Pipeline heeft Glenn dit probleem flink onder handen genomen.

Hoe werkt de Build Pipeline?

Azure is een cloud service van Microsoft met een breed scala aan tools voor developers en programmeurs. De ‘Build Pipeline’ die Glenn hierin heeft gemaakt zorgt ervoor dat stukken nieuwe code die toegevoegd worden aan bestaande/lopende software projecten automatisch getest en geïmplementeerd worden doormiddel van het CI/CD principe: Continuous Implementation en Continuous Deployment. Het platform is dus constant aan het controleren of de input van de ontwikkelaars functioneert en zet deze feedback direct door naar de eindbestemming wanneer alles klopt. Super handig, want dit scheelt tijd die developers vervolgens kunnen besteden aan het door ontwikkelen van hun projecten. Tevens, aldus Glenn, is de Pipeline een vangnet voor de toekomst. Een geautomatiseerde ‘Build Bot’ voorkomt dat een team afhankelijk wordt van een klein deel medewerkers. StudioXR is namelijk naast een groeiend team van professionals ook een team dat veel tijd en aandacht besteed aan het opleiden van stagiair(e)s. De toekomst ligt tenslotte in handen van de huidige generatie. Met behulp van de Pipeline kunnen ook zij applicaties ontwikkelen zonder risico op doorgevoerde fouten waar soms grote gevolgen aan kunnen hangen. Een veilige leeromgeving dus, waar ruimte voor groei en ontwikkeling op ieder niveau gefaciliteerd en aangemoedigd wordt. 

Innovatie is de sleutel naar de toekomst!

Innovatie staat centraal in alles wat er binnen StudioXR gebeurt. Het is de sleutel tot groei en vice versa. Ben jij opzoek naar mogelijkheden om jouw team te laten groeien? Of zoek je advies als het gaat om het automatiseren van ontwikkel- en programmeer taken? Maak dan vandaag nog een afspraak. De koffie staat klaar!

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

Steeds vaker zien we XR-platforms terug als een krachtige tool voor het vergroten van toegankelijkheid en het verbeteren van de levenskwaliteit. Vandaag vertellen we je graag meer over 5 manieren waarop XR dit doet.

Lees meer
Visie op Leren

Visie op Leren

We houden ons niet alleen bezig met XR. Zo heeft Sandra de Waard, onze Onderwijskundig Adviseur, samen met collega’s van Innovam onze visie op leren eens onder de loep genomen. Het resultaat? Lees snel verder…

Lees meer