Automotive Innovation Award 2024

We Zijn Genomineerd!

Door Sandra De Waard
AR | Innovatie | StudioXR | VR | XR
23-11-2023

Na hard werken komt… een schouderklopje!

StudioXR bestaat inmiddels al een jaar en dat is een mooi moment om terug te kijken naar waar we zijn begonnen en waar we vandaag zijn beland. En die positie is niet mis, want met een nominatie voor de Automotive Innovation Awards 2024 in de categorie Duurzaamheid, zijn wij en de overkoepelende organisatie van Innovam erg trots.

Duurzaam leren = Leren voor de toekomst

We zijn natuurlijk bijzonder blij met deze nominatie. Niet alleen omdat we er ontzettend hard voor gewerkt hebben, maar ook omdat het een duidelijk signaal is dat onze virtuele oplossingen ook daadwerkelijk als oplossing ontvangen worden door de buitenwereld. Duurzaamheid is een belangrijk thema en zeker voor Innovam, een bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan. Door digitalisering en globalisering van de sector vonden we het belangrijk om samen met onze collega’s hierop vooruit te lopen. Het gevolg? Een nieuwe, duurzame manier van waarbij we toegankelijkheid, interactie en intuïtie in het leerproces faciliteren met de nieuwste XR technieken en leermiddelen. We leggen je dan ook graag uit wat ons Training 3.0 concept precies inhoud.

Training 3.0

Training 3.0 biedt toegang tot flexibele, interactieve trainingen op afstand waarin de best mogelijke kennisoverdracht centraal staat. De online beleving en het gemak waarmee je deelneemt spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens het training bevind je je namelijk in een 3D simulatie van de werkelijkheid. Onder de motorkap van Training 3.0 werken wij veel met game technologieën, slimme en herbruikbare 3D assets die wij via verschillende kanalen kunnen aanbieden. Dit schept de mogelijkheid om de Learning Journey interactief, begrijpelijk en intuïtief te presenteren vanuit onze virtuele studio, AR apps en VR trainingen. Hierdoor zijn wereldwijde logistieke (vlieg)bewegingen van mensen en middelen niet meer, met als gevolg een sterk verminderde uitstoot van broeikasgassen.

Ook levert het een forse tijdwinst voor deelnemers op omdat hun reistijd beperkt wordt tot ‘0’ en er ook geen overnachtingen meer nodig zijn op de locatie waar eerder de fysieke training plaatsvond. Onze virtuele trainingen volgens het 3.0 concept bieden toegang tot onderwijs en educatie in de mobiliteitssector zonder het persoonlijke randje te verliezen. Door de schaalbaarheid van virtuele middelen, de flexibiliteit in digitale oplossingen en de besparingen in logistiek en fysieke middelen, kunnen we iedereen bedienen en zal onze innovatie structureel antwoord kunnen geven op een continu veranderende sector.

Gepaste trots

Een nominatie voor een prestigieuze prijs is natuurlijk iets dat wij het liefst van de daken af roepen. We zijn apetrots op wat we tot zover hebben bereikt, maar houden ook een scherpe focus op onze toekomst. Met deze nominatie hebben wij namelijk de toon gezet voor de kwaliteit en innovatie die wij kunnen leveren. Het is natuurlijk niet meer dan logisch voor een ambitieus team dat we deze lat als een opstap naar ons volgende doel gebruiken. Naar de sterren en daar voorbij: samen, op een professionele manier en denkend aan de toekomst.

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

3 super leuke AR-apps om mee te nemen op vakantie

3 super leuke AR-apps om mee te nemen op vakantie

Je gaat op vakantie en neemt mee… Je telefoon natuurlijk! Ook al bevind je je op een heerlijk rustig onbewoond eiland, je wilt natuurlijk altijd bereikbaar blijven. Bovendien is een telefoon tegenwoordig veel meer dan alleen een stuk techniek om doorheen te kletsen; het is de meest handzame tool om AR-applicaties mee te verkennen…

Lees meer
3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

3D Assets, Samenwerken en Auto’s: Max Zuurhout

Max Zuurhout is een van de jonge talenten die bij StudioXR zijn plek gevonden heeft. Zelfs toen het oorspronkelijke team nog Zwartlicht heette, was hij erbij; eerst als stagiair vanuit het Grafisch Lyceum Utrecht, nu als volwaardig 3D artist.

Lees meer