Achter de Schermen bij StudioXR

Achter de Schermen

Door Sandra De Waard
Media mbt Studio's | StudioXR
11-05-2023
Bij de productie van een film, bedrijfsvideo of instructie, komt meer kijken dan alleen een studio. Kennis en kunde is essentiëel bij het maken van een kwalitatief product. Maar niet iedereen heeft verstand van hoe een camera werkt, hoe je een script schrijft, of hoe je een groene ruimte kunt omtoveren in… nouja, vrijwel alles. Daarom vinden wij het bij StudioXR extra belangrijk dat je altijd toegang hebt tot deze kennis op prettige en persoonlijke manier.
Maurice Gresnigt werkt sinds februari 2020 voor Innovam/StudioXR als filmmaker en studio-coördinator en is zeker geen vreemde in het vak. Al voordat hij onderdeel werd van het team, had hij meerdere jaren ervaring in de industrie als zelfstandig ondernemer. Met zijn passie voor en kennis van bewegende beelden is Maurice ongeveer net zo belangrijk in onze studio als een camera of microfoon.

Voor een team dat staat voor kennisoverdracht, is het van belang dat er altijd wordt gekeken naar manieren om het beste uit een productie te halen. Maurice heeft daar een prachtig woord voor bedacht.

“Multimaliseren. Iedereen draagt zijn steentje bij. Het verzorgen van een logo, script, de techniek, de inhoud en nog veel meer: alle experts en alle verschillende talenten komen samen in 1 mooi product.

Als het allemaal samenvalt, daar word ik zo enthousiast van!”

Maurice Gresnigt

Studio-coördinator, StudioXR

De samenwerking met verschillende collega’s vind Maurice een van de leukste dingen aan zijn werk. Want ondanks zijn rol in de studio ontzettend belangrijk is, is het werk binnen de groene muren of het decor slechts het begin van een productie. Als studio-coördinator zorgt Maurice ervoor dat de opnames soepel verlopen. En dat alles op een hele persoonlijke manier.

“We kennen allemaal het plaatje van de regisseur die door een luidspreker dingen naar zijn acteurs toe schreeuwt. Ik houd daar helemaal niet van. Ik kom altijd even naar je toe.”

Maurice Gresnigt

Studio-coördinator, StudioXR

Veel mensen vinden het spannend of lastig om te presenteren voor een camera. Het is ten slotte heel anders dan een PowerPoint presentatie geven voor de klas.

“Soms praat je wel in de camera, soms niet. Soms ben je bezig met je gasten en op andere momenten ben je juist bezig met je kijkers. Ik ben er om je daarbij te helpen. Ik geef je aanwijzingen of waar nodig doe ik het voor. Samen maken we er iets moois van.”

Maurice Gresnigt

Studio-coördinator, StudioXR

Op de vraag ‘hoe zorg jij dat jouw werk van de hoogste kwaliteit is’, is Maurice zijn antwoord kort en bondig; BLIJF LEREN! Bij StudioXR vinden we kennis overbrengen en opleiden heel belangrijk. Dat doen we onder andere door onze eigen kennis toegankelijk te maken. Wil je dus een filmproductie opzetten, maar heb je zelf geen of weinig verstand van wat hier allemaal bij komt kijken? Als je bij StudioXR met een opname bezig bent, is er altijd iemand die je tips kan geven; down to earth en altijd vriendelijk.

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

Steeds vaker zien we XR-platforms terug als een krachtige tool voor het vergroten van toegankelijkheid en het verbeteren van de levenskwaliteit. Vandaag vertellen we je graag meer over 5 manieren waarop XR dit doet.

Lees meer
Visie op Leren

Visie op Leren

We houden ons niet alleen bezig met XR. Zo heeft Sandra de Waard, onze Onderwijskundig Adviseur, samen met collega’s van Innovam onze visie op leren eens onder de loep genomen. Het resultaat? Lees snel verder…

Lees meer