Young colleagues in smart casual wear working while spending time in the office

Ruimte voor Talent

Door Sandra De Waard
Innovatie | StudioXR
14-09-2023

Ruimte voor Talent

We maken maar wat graag grappen over “millennials” of “boomers” en schromen niet om bevooroordeeld te zijn over Gen-Z. Toch is het goed om eens na te denken over hoe belangrijk de jeugd van nu eigenlijk is. Gen-Z zit nu nog in de schoolbanken of maakt net zijn entree op de arbeidsmarkt. Maar hoe bereiden we hen eigenlijk voor op het “echte werk”? Bij StudioXR vinden we het belangrijk dat we tijd en moeite besteden aan de generaties van de toekomst.

Transparantie, zelfredzaamheid, flexibiliteit en persoonlijke vrijheid zijn belangrijke waarden onder de jongeren van nu. Dat betekent dat we ook binnen ons team te maken hebben met een werkethos waarbij deze woorden de ruimte krijgen die ze nodig hebben. En dat komt goed uit, want veel van deze termen staan al behoorlijk centraal bij ons. Doormiddel van open communicatie en flex-werkplekken (i.c.m. thuis werken), faciliteren we zoveel mogelijk behoeftes en houden we iedereen scherp… ook onze stagiaires. We vinden het namelijk belangrijk dat de nieuwe generatie programmeurs, 3D artiesten of audio/visuele talenten een goede aansluiting vinden binnen hun werkveld. Zij zijn tenslotte de toekomst van de branche.

“Wij hebben een maatschappelijke verantwoording om onze kennis te delen
 met de nieuwe generatie.”

Danny Kroonen

Technical Lead, StudioXR

Onderdeel van het team

Bij StudioXR zijn er altijd wel stagiaires aanwezig. Of beter gezegd: Junior werknemers, want als stagiair(e) ben je ‘gewoon’ een lid van het team. Jouw mening telt en jouw groeiende expertise die je opdoet tijdens echte projecten en opdrachten zijn net zo belangrijk als die van de anderen. En dat is een bewuste keuze die we maken. We horen maar al te vaak dat werkgevers eigenlijk geen goed beeld hebben van hoe Gen-Z graag werkt. Deze “disconnect” zorgt ervoor dat veel jongeren vrij snel al stoppen met hun opleiding of werk. Zonde! Want er loopt bijzonder veel talent rond; talent dat we graag binnen houden of in ieder geval een kans willen bieden om te groeien zodat zij daarna als kampioenen de arbeidsmarkt op kunnen. Daar hebben zij iets aan, maar wij natuurlijk ook.

“We hebben veel verschillende experts in verschillende disciplines in dienst. Dat maakt een een grote vijver waar stagiaires uit kunnen vissen. Inspiratie is vaak belangrijker dan motivatie.”

Michael Jaggoe

Creative Lead, StudioXR

Inspiratie is belangrijker dan Motivatie

Een stage lopen bij StudioXR betekent dat je de eerste twee weken vooral aan het snuffelen bent bij verschillende experts. Aan de hand van ervaringen die je daar opdoet bepalen we wat jouw stage opdracht wordt. Als we dit kunnen koppelen aan een bestaand of toekomstig project van ons is dat mooi, maar de leerbehoefte van de stagiair is bepalend. Zo proberen we altijd het beste uit iedereen te halen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Gen-Z niet gemotiveerd maar juist geïnspireerd moet worden. En die inspiratie halen we samen uit alles waar we mee bezig kunnen zijn. Of het nu gaat om een opdracht in de Green Screen Studio, of een project waarbij 3D modellen gekoppeld moeten worden aan onze Unreal of Unity Engine; er is genoeg ruimte en inspiratie om te ontwikkelen.

We zoeken elk jaar in een aantal rondes nieuw talent om te helpen bij het afronden van hun opleiding. Wil jij dit niet missen? Volg ons dan even op LinkedIn en houd de site in de gaten

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

5 Redenen om 3D Objecten te Gebruiken

5 Redenen om 3D Objecten te Gebruiken

3D Animaties en objecten worden door veel mensen in een categorie voor entertainment geplaatst. Toch is het gebruik van digitale assets echt niet exclusief voor films of games. Het gebruik van Digitale/Virtuele Objecten is namelijk ook ontzettend goed voor het leuker, begrijpelijker en efficiënter maken van kennisoverdracht. Vandaag geven we je daarom een Top 5 van redenen waarom ook jij (in je bedrijf) gebruik zou moeten maken van 3D Assets om je boodschap over te brengen.

Lees meer