Blog VCG Image01

Van Data Naar Beeld in één Krachtig Platform

Door Sandra De Waard
StudioXR | Virtual Cities
25-01-2024

Visualiseer Data in één Krachtig Platform!

Data is de kern van bijna alles wat we vandaag de dag doen en ervaren. Zo ook om ons heen in de bebouwde omgeving. Denk aan data achter verkeersstromen, weersinvloeden, inrichtingsobjecten, maar ook een ruimtelijk ontwerp. Maar hoe breng je al die data nou eigenlijk in beeld?

Visionair Gemeente Groningen

VirtualCities is ons virtuele communicatie platform waarin data van ruimtelijke planvorming visueel wordt. In 2023 heeft de gemeente Groningen met ons de stap gezet om een eerste project, een ruimtelijk ontwerp van de stad inclusief varianten, via het platform te presenteren. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat VirtualCities vandaag de dag een krachtig medium is geworden voor de presentatie en evaluatie van projecten, maar ook in de communicatie naar en tussen de verschillende betrokken partijen. Je kunt dus wel stellen dat de visionaire insteek van Groningen duidelijk heeft gemaakt dat Virtual Cities een bijzonder geschikte tool is binnen het gebiedsontwikkelingsproces!

Op Weg Naar Volwassenheid

Inmiddels zijn wij een ruim jaar verder en is VirtualCities groeiende. We zijn klaar voor nieuwe partners en werken wij aan nieuwe functies, zoals een bibliotheek met 3D inrichtingsobjecten. Daarnaast bereiden wij ons voor op het grote publiek. Denk bijvoorbeeld aan een virtueel georganiseerd event voor inwoners van verschillende gemeentes. Tegelijkertijd volgen wij interessante ontwikkelingen op de voet. Groei komt namelijk niet vanzelf. Platforms zoals die van Open Urban, een initiatief van Future Insight en Cap Gemini die samen met de Gemeente Rotterdam werken aan het beschikbaar stellen van diverse databronnen, is hier een mooi voorbeeld van. Vanuit dit concept kunnen ook wij namelijk de menselijke beleving aan informatie toevoegen en evalueren.

De Sleutel Ligt in Partnerschap

Als partner heb je toegang tot VirtualCities en daarmee hét online virtuele platform voor gebiedsontwikkeling, participatie en communicatie. Dankzij de interactieve 3D gebruikerservaring en handige functies binnen het platform is het de ideale tool voor het beleven van je eigen visie of ontwerp. Samenwerking is hierin de sleutel! Dus ben je actief vanuit de overheid, een projectontwikkelaar of ontwerpbureau? We slaan graag de handen ineen met partners die samen met ons aan de toekomst van ruimtelijke projecten willen werken. Samen met ons ben je betrokken bij de vormgeving van jouw visie én definiëren wij toekomstige functies binnen het VirtualCities platform.

De grens ligt tussen de sterren; als jij het kunt bedenken, kunnen wij het maken. Daarbij houd je zelf de controle over de data. Kortom, stap in je visie met VirtualCities!

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw visie te ontdekken.

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

5 Redenen om 3D Objecten te Gebruiken

5 Redenen om 3D Objecten te Gebruiken

3D Animaties en objecten worden door veel mensen in een categorie voor entertainment geplaatst. Toch is het gebruik van digitale assets echt niet exclusief voor films of games. Het gebruik van Digitale/Virtuele Objecten is namelijk ook ontzettend goed voor het leuker, begrijpelijker en efficiënter maken van kennisoverdracht. Vandaag geven we je daarom een Top 5 van redenen waarom ook jij (in je bedrijf) gebruik zou moeten maken van 3D Assets om je boodschap over te brengen.

read more