Blog VCG Image01

Van Data Naar Beeld in één Krachtig Platform

Door Sandra De Waard
StudioXR | Virtual Cities
25-01-2024

Visualiseer Data in één Krachtig Platform!

Data is de kern van bijna alles wat we vandaag de dag doen en ervaren. Zo ook om ons heen in de bebouwde omgeving. Denk aan data achter verkeersstromen, weersinvloeden, inrichtingsobjecten, maar ook een ruimtelijk ontwerp. Maar hoe breng je al die data nou eigenlijk in beeld?

Visionair Gemeente Groningen

VirtualCities is ons virtuele communicatie platform waarin data van ruimtelijke planvorming visueel wordt. In 2023 heeft de gemeente Groningen met ons de stap gezet om een eerste project, een ruimtelijk ontwerp van de stad inclusief varianten, via het platform te presenteren. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat VirtualCities vandaag de dag een krachtig medium is geworden voor de presentatie en evaluatie van projecten, maar ook in de communicatie naar en tussen de verschillende betrokken partijen. Je kunt dus wel stellen dat de visionaire insteek van Groningen duidelijk heeft gemaakt dat Virtual Cities een bijzonder geschikte tool is binnen het gebiedsontwikkelingsproces!

Op Weg Naar Volwassenheid

Inmiddels zijn wij een ruim jaar verder en is VirtualCities groeiende. We zijn klaar voor nieuwe partners en werken wij aan nieuwe functies, zoals een bibliotheek met 3D inrichtingsobjecten. Daarnaast bereiden wij ons voor op het grote publiek. Denk bijvoorbeeld aan een virtueel georganiseerd event voor inwoners van verschillende gemeentes. Tegelijkertijd volgen wij interessante ontwikkelingen op de voet. Groei komt namelijk niet vanzelf. Platforms zoals die van Open Urban, een initiatief van Future Insight en Cap Gemini die samen met de Gemeente Rotterdam werken aan het beschikbaar stellen van diverse databronnen, is hier een mooi voorbeeld van. Vanuit dit concept kunnen ook wij namelijk de menselijke beleving aan informatie toevoegen en evalueren.

De Sleutel Ligt in Partnerschap

Als partner heb je toegang tot VirtualCities en daarmee hét online virtuele platform voor gebiedsontwikkeling, participatie en communicatie. Dankzij de interactieve 3D gebruikerservaring en handige functies binnen het platform is het de ideale tool voor het beleven van je eigen visie of ontwerp. Samenwerking is hierin de sleutel! Dus ben je actief vanuit de overheid, een projectontwikkelaar of ontwerpbureau? We slaan graag de handen ineen met partners die samen met ons aan de toekomst van ruimtelijke projecten willen werken. Samen met ons ben je betrokken bij de vormgeving van jouw visie én definiëren wij toekomstige functies binnen het VirtualCities platform.

De grens ligt tussen de sterren; als jij het kunt bedenken, kunnen wij het maken. Daarbij houd je zelf de controle over de data. Kortom, stap in je visie met VirtualCities!

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw visie te ontdekken.

Wil jij het ook beleven?

StudioXR nodigt je van harte uit om de mogelijkheden te komen ervaren onder het genot van een kop koffie of thee.

Dit is ook interessant

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

De Kracht van XR: Toegankelijk & Behulpzaam

Steeds vaker zien we XR-platforms terug als een krachtige tool voor het vergroten van toegankelijkheid en het verbeteren van de levenskwaliteit. Vandaag vertellen we je graag meer over 5 manieren waarop XR dit doet.

Lees meer
Visie op Leren

Visie op Leren

We houden ons niet alleen bezig met XR. Zo heeft Sandra de Waard, onze Onderwijskundig Adviseur, samen met collega’s van Innovam onze visie op leren eens onder de loep genomen. Het resultaat? Lees snel verder…

Lees meer